31/5-06

Tack snälla för alla fina komentarer jag får här på bloggen. det värmer i hjärtat att veta att ni tycker våran son är så fin =). och det kan jag hålla med om. han är underbar.

juste glömde skriva att när vi åkte hem från BB. så kom rickys mamma och hämtade oss. när vi kom ut från entren och skulle till bilen så kom det fram en tant som sa - ååh så söt han är. sen gick hon. vi satte lucas i bilen. medans vi höll på med bältet kom tanten tillbaka och sa - han är så fin så fin.
hon börade gråta. och fortsatte att säga hur fin han är. sen så gav hon ricky 500:- och sa - köp en pressent till han för dom här. ricky sa - nej nej jag kan inte ta emot dom. då la hon pengarna på bilbarnstolen och gick. helt chockad vart jag. hur ofta händer det liksom?

igår fick jag mjölkstokning. mmmm så mysigt. håller på dö. det är fan inte kul. feber och allt.
ja ja de tillhör väl en sån människa som mig. drabbas av allt.

image166


min familj <3

jag verkligen grät inatt och pussade på min son.  och tänkte - han är min.
älskar han så att det gör ont. är så rädd att det ska hända han nått.

jag kan säga så här.
nej vattnet gick inte i fredas. jag vart igångsatt i söndas pga jag fick det besvärligt med att gå och sova. när jag skulle bli igångsatt så var jag redan öppen 1 cm.
jag fick EDA redan när jag va öppen 3 cm. kan ju säga så här det var så hemskt att ricky börja gråta. jag skrek som bara fan. den va ju inte skön att få. men sen va det bara att höja dropet med värkar. hade krystvärkar i 4 timmar och det hände inget. var öppen 10 cm. lucas hjärtslag började slå allt saktare så dom ville försöka med sugklocka. 2 gånger men misslyckades så jag hörde hur personalen började springa runt mig och - det får bli snitt. sa läkaren.
jag skrek hela tiden - jag kommer dö. jag vill inte.
ricky fick inte vara med. när jag kom in i operationsalen så va det en jävla massa som höll på med mig. han bara höra - du somnar snart.
sen vaknade jag upp 2 ½ timme senare. och frågade vart jag var, sen efter 30 minuter kom lucas och ricky.
det första jag frågade ricky va - är han min?
kunde inte sluta titta på han. kunde inte sova utan han. ingenting. har bara legat och tittat på min underbara son.
under tiden på BB fick jag träffa 17 st olika. läkare / distriktsköteror. barnmorskor. gyn. narkos. barnläkare. har fått så mycke beröm av alla där. fick vara med om 2 förlossningar och allt vart jobbigt. shit asså. men nu är han här. min lucas.
och ricky gud vilken underbar pappa han är. eftersom att jag inte kan röra mig så gör han allt. nikita. lucas. mig. hemmet. han håller lucas och pussar på han och är en stolt pappa till världens finaste son.

image164


MITT ALLT

image165

LUCAS

nu är han här. vårat allt.  2008- 05- 26. kl 04:38 vägde 3565 och var 50 lång . en hemsk förlossning. mår inte så bra efter den. men allt är annars okej.
han är helt underbar. kan inte med ord beskriva hur mycke kärlek jag har till min son.
kom hem idag. orkar inte skriva så mycke ville bara skriva till er som är nyfikna. - JA. han är till världen nu.

image162

image163

HEJ DÅ

HEJ DÅ

23/5-08

kom nyss hem från BM.
satt där längre än vanligt. ska träffa henne på Tisdag igen för att berätta om jag vill bli igång satt eller inte.
nu är det skit jobbigt. kan inte ligga ner (sova). har ont när jag går.  sover dårligt. ingenting funkar längre. har ont titt som tätt.  tar som fan psykist. sen att man går runt och är livrädd inför förlossningen. osv. . .
shit. då kommer allting förmodligen att hända nästa vecka.
är rädd för att bli igångsatt oxå men vad faan. har jag nått val eller? ungen måste ju ut för eller senare.
lika bra att få det gjort.
annalena tror att jag går och "håller"  ihop. att jag är så rädd att förlossningen dröjer längre.
vet ingenting längre. e skit rädd och nervös just nu. hur fan ska jag klara det här?
jag kommer bli den första människan på jorden som inte lyckas födda barn.

22/5-08

det har varit en ganska lugn dag idag. suttit på balkongen och solat en del. och bara njutit.
sen så ville ricky bli av med håret så det rakade han av =) hehe.
i morgon ska jag vara hos BM kl 12.00 så det blir upp tidigt. eller aa tidigt vet jag inte om de e .
nu märker man att det inte är långt kvar och telefonen låter titt som tätt de e många som undrar om han har kommit än =) nopp. han trivs bra där inne.


21/5-08

Fy fan vilken jobbig natt jag hade. ursh. får allt svårare att sova.
haha låg och kolla på - Horton 2 gånger =) brist på annat eller vaddå?
somnade inte förren strax efter 6.
vaknade vid 13.00 tog det lungt ett tag va ganska seg. när vi skulle gå ut med hunden så hände det en påse på våran dörr. ricky ba - therese vad är det här?
det visste ju inte jag den hände ju utanför. så gick vi in och kollade vad som låg i påsen.
lite gott och blandat med barnkläder.  från oscar ( hennes son)  och agneta. guuud så gulligt. jätte snällt. var så glad. vilken överaskning. agneta är en kompis till monica. har själv aldrig träffat henne.
men det är så snällt att hon tänker på oss. Tack så mycke.

gud så skönt väder vi hade idag da. riktigt mys.
så vi tog en promenad ner till muskan och nikita fick bada lite. hon verkligen älskar att bada.
slutar skriva nu. sitter med värkar i ryggen och känner obehag i magen.
men lovar att jag ska skriva varje dag nu så ni vet att den dagen jag inte skriver så har vi åkt.

20/5-08


♥Så nära, men ändå så långt borta♥

Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor

Du är så otroligt efterlängtad
och vi håller dig redan så kär
Det kanske låter konstigt
med tanke på hur liten du faktiskt är

Vi kallar dig redan
för vår lilla skatt
Och om sanningen ska fram
så drömmer vi om dig nästan varje natt

Jag kan inte med ord beskriva
hur mycket jag längtar efter dig
Tänk första gången jag får hålla dig i min famn
det kommer betyda så oerhört mycket för mig

Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor

Fakta om Pitbull

hade tänkt att ge lite fakta om hundrasen som jag har. ( pitbull )

Det är nämligen så att alla precis alla som inte har en Amerikansk pitbullterrier eller någon erfarenhet av rasen har blivit så påverkade av media och löpsedlar att de har en mängd av helt hemska uppfattningar om min hund och mitt ägarskap. Käkarna låser sig, Mördarhund, De blir galna när dom är vuxna, Bara kriminella har pitbull, Listan kan göras hur lång som helst.

Amerikansk pitbullterrier är otroligt lyhörda och känsliga för sin ägare. Höjer du rösten åt din pitbull så faller han eller hon ihop som ett korthus. Amerikansk pitbullterrier vill alltid vara sin ägare till lags och har ett enormt behov av att känna sig älskad och omtyckt.

Jag har aldrig träffat någon hundras som lär sig så snabbt men precis som de andra bull-raserna så måste en pitbull vara motiverad och tycka det är kul annars struntar han eller hon i det bara helt enkelt. . En Amerikansk pitbullterrier kan du helt enkelt lära vad som helst, dom gör allt du vill, bara du lyckas motivera dom.


Det är synd att vi som är seriösa sk. kamphunds ägare hela tiden ska få så mycket kritik mot våran ras

Som vanligt i media så är rubrikerna feta när en "kamphund" bitit en människa. Men när en Golden eller en Tax gjort det samma så har det inte samma nyhetsvärde, fast det är precis det som skulle behövas. OM det nu publiseras att tex en Golden bitit ser rubriken ut så här: Hund skadade pojke allvarligt. Medan ett annat löp ser ut så här: KAMPHUND slet pojke i stycken.
Jag förstår att man får en skev uppfattning om man bara använder media som källa för sin fakta, men med rätt inforamation och erfarenhet av rasen så får man en helt annan bild. Ni skeptiker, besök en familj som har en sk "Kamphund". Knacka helst inte utan kliv bara rätt in.Sen gör det samma hos en annan familj med en Schäfer så får ni se vilken hund som är snällast...

faktum är att mördarhunden är ett fantasifoster. liksom sagans styga varg. ingen riktig varg skulle ha svalg rödluvan. eftersom att en riktig varg skulle fly när den känner lykten av människor. dessutom så är en kamphund en sån som är tränade för att vara aggresiv mot andra hundar eller andra djur som hunden kunde slåss mot. inte människor. pitbullen har aldrig varit intresserade av att bita människor det är bara pågrund av missförstånd. feltolkning. och tyvärr fel sorts personer som gjort sitt bästa för att förstöra hundens image som har gjort att kamphundar har blivit offer för allmän hysteri.

se bara vad en pitbull gör när den har bestämt sig för att leka med ett träd att anse att hunden är farlig bara på grund av det. är som att säga - lastbilar borde tas bort från vägarna, eftersom att dom kan platta till vem som helst om en galning sitter bakom ratten. dessamma gäller för pitbulls. om det är en galning som håller i kopplet kan vad som helst hända. men om en normal person håller i kopplet kommer pitbullen även att gosa med en rånare. och låta alla barn den möter att klappa den. sammanfattningsvis så är pitbullen en av dom hundar som är minst aggresiva mot människor som andra hundar kan den dock lockas att gå emot sin natur för att glädja sin ägare. därför kan den även bli en "kamphund". men det gäller även pudlar, en sak är säker det skulle vara enklare med att få en pudel aggresiv eftersom att den är betydligt mer lättirriterad instabila till sättet och aggresiva mot folk. än pitbullen . men man är ju inte intresserad av att födda upp mördapudlar utan föredrar att födda upp pittbull / amstaff valpar för att dom har mer styrka. man vill ju ta bort rasen för att den kan bli (farlig ) det är som att säga - vi avskaffar knivar eftersom att någon då och då skär upp sin fru istället för frukostlimpan

låt oss glömma idiotiska myterna. käkarna låsser sig. så om vi låter nikita få göra nått som hon verkligen vill ha. så släpper inte hon utan svälter då ihjäl? då är det kostigt att hon ligger här brevid mig 3 år gammal och släpper på kommando.

Nikita som valp
image158

Nikita 3 mån
image159

image160

ricky och nikita
image161


16/5-08

Gaaah va händer. va hos BM igår har gått upp 2kg på 1 vecka, =O
vilken tjockis man är nu då.
och vi märkte igår oxå att lucas inte tycker om att jag ligger på rygg hans hjärtslag minskar.
vilken tur att jag inte heller gillar att jag ligger på ryggen. =)
vi har mest bara tagit det lungt idag.
Nikita har börjar Löpa nu med. lite jobbigt. men som tur är så löper hon ju bara i 3 veckor. och 2 gånger om året.
det finns några som har frågat lite om nya magbilder. men vill inte lägga upp dom här.
så jag kan skicka bilder på msn eller på nått annat sätt. men inte här.


14/5-08

ovanligt trött idag.
fattar inte varför. gick liksom upp 12.30 och är så seg.
läkaren ringde mig igår och sa att hon skulle ringa min handläggare på soc idag. eftersom att jag är lite orolig för hur allt kommer att bli nu om jag föder mellan 20-29:e
tydligen så fixade det sig. hade jag ringt så hade det inte gått lika bra.
känns så skönt att man får stöd från läkaren och psykologen där uppe. eftersom att dom vet vad dom är dåligt och bra för mig just nu.
i morron blire annalena (BM) och ett annat ärende. (vill inte skriva offentligt) hoppas bara det går bra nu.

13/5-08

inte hänt så mycke idag. som vanligt.
har varit på promenad med nikita runt ösmo. sen har jag bara städat hela lägenheten. då menar jag verkligen storstädat. sen har jag stoppat in en potatisgratäng i ugnen och har stekt fläskfele, så snart är det middagsdax =)
sen får vi se vart vardagen för mig =)

uppdat..

Snälla jag är nu så trött på att ni kommer till mig så fort han gör nått och när det händer nått.
jag vill tala om 1 gång för alla. jag bryr mig inte. allvarligt. han är historia. jag har valt min väg. om han nu vill ligga med 14-åringar så fine för mig. jag har ingenting med saken att göra. vill inte ha med saken att göra.
det är ricky jag älskar och vill leva med.
jag förstår inte varför ni kommer till mig? vad har jag med han att göra? varför just jag?
han får leva sitt liv precis som han vill. jag vet redan hur patetisk han är och hur han tänker. det är äckligt jag vet. jag tycker inte heller att det han gör är OK.  men vadfan och? jag har INGET med det att göra. okej?



att Leva sitt liv själv
att Inte stödja sig mot någon annan
att Klara dagen utan hjälp
att Vara den enda i sin närhet
att Skydda sig själv
att Klara sig själv
att Leva själv
Det är inte att vara stark
Det är att vara ensam!!


12/5-08

så nu är det fixat och klart. med föräldrarpenningen. skönt.
har hållt på och ringt en massa samtal och fixat lite som behövde göras.
va i nynäs en sväng nu på dan oxå.
just nu väntar jag på att våra bakpotatisar ska bli klara. det va länge sen sist.
med skagenröra och vitlökssmör. mmm godis =)
måste berätta att i natt fick jag en såndär jävla smärta igen. (förvärk) så ont som jag hade i magen den gången jag åkte in till södertälje fick jag i ryggen. höll på dö. hällde i mig en alvedon. och önskade att någon kunde bryta ryggen på mig. för det hade fan varit skönare. men det gick över efter ett tag.
har allt svårare att somna på nätterna. skit irriterande.



11/5-08

hallå!
idag gick ricky upp förre mig. han kan inte sova så länge när han är sjuk. och jag har svårt att somna på nätterna så därför tänker inte jag ha dårligtsamvete för att jag sover så länge. men klev upp vid halv 12.
sen gick vi ner till centrum köpte glass och lite annat.
det var bestämt att mickis o jimmy skulle komma så vi skulle åka och grilla och spela kubb och bada. aa jimmy o ricky då.
men de fick bli en annan gång. så jag har suttit på balkongen och solat. och bakat kärleksmums.
och åt min hemgjorda sallad som jag gjorde i går.

hehe jag och älskling
image155

vagnen
image156

batteridrivna gungstolen =)
image157


10/5-08

så sitter man på balkongen under parasolet med nikita under fötterna och äter vattenmelon. =) så härligt.
men tycker synd om min älskling som går runt och hostar och snorar. mår inte bra alls.
varken jag eller nikita klarar av den här värmen just nu =/ såå varmt. de blir ju inte bättre av att man e så tjock som man är. men snart är det över. =)
igår åkte vi till pappa och familjen en stund. satt på deras baksida och drack öl. aa asså inte jag då. men ricky och pappa. jag satt och drack min päronsaft. Självklart var nikita med oxå. hon verkligen älskar att vara där.

8/5-08

Grattis till lillebror och våran underbara hund som fyller år idag.
började med att vi åkte till nynäs med 11.45 bussen. jag gick till annalena. och ricky väntade med nikita i centrum.
sen efter det gick vi ner till hamnen köpte glass. sen upp mot centrum igen och käka lite.
mickis och jimmy va på UL idag. dom fick veta att dom väntar en flicka. wiiie så kul. =)
sen vid 15.00 kom vi upp till pappa och familjen. Nikita fick massor med godis och hundben. oh så glad hon vart.
vi åt middag där. sen åkte vi hem med mickis o jimmy. när vi kom hem så hörde vi glassbilen, alla slängde sig i bilen och leta vart den va. hehe. den va en bra bit bort och vi fick våra glassar.

det såg bra ut när jag va hos BM.
symfys måttet ligger på 35. blodtrycket va på 151/80. och fosterljud 146 s/m
och han är fixerad neråt.

7/5-08

så va det en ny dag idag.
jimmy mickis jag åkte ner till nynäs vid 12. gick ner till hamnen käka glass. gick runt lite i centrum. fika på thorssan.
ricky va hemma med danne och träna. när vi kom hem igen vid 4. så va hela huset städat oxå . jätte duktiga hade dom varit =)
fick hem en elektrisk gungstol idag. skit fin =) stor är den oxå.

en bild på min fina hund, Taget idag.
image154

6/5-08

har inte haft någon lust att skriva.
mickis o jimmy är kvar. alltid lika trevligt att ha dom här =)
i morron va det meningen att jag skulle träffa överläkaren på södertälje. men eftersom att jag går in i vecka 36 på fredag så är det inte nödvändigt. eftersom att vi bara skulle prata om min förlossning att jag ska få föda där tidigare än vecka 36.
men på torsdag ska jag träffa annalena. efter det ska vi till pappa. för kevin ( lillebror) fyller 8 och Nikita fyller 3. =)
idag kom hela familjen ¨på fika. pappa hade ringt tidigare idag och sagt att dom har en pressent till lucas.
dom hade köpt en vagn till oss =O
jätte fin. verkligen. vart jätte glad. åh älskar min familj. vad skulle jag ha gjort om inte dom fanns? <3


image153

3/5-08

jaha hur ska man skriva det här då?
kl. 13.00 fick jag en sådan jävla smärta i magen. så jag kunde inte andas eller prata. la mig på golvet och grät. ringde förlossningen. dom sa - kom in.
så mickis och ricky hjälpt mig medans jimmy gick ner till bilen och gjorde i ordning så jag kunde sitta där fram.
ibilen stog jag inte ut. ringde 112 för att få hjälp med smärtan så dom kunde skicka en ambulans. halva vägen in till södertälje fick jag prata med en barnmorska.
jag stog verkligen inte ut. när vi kom in så hade värken avtagit lite. alvendonen hade börjat värka.
vi kom in till förlossningsrumet.
fick ligga där 2 timmar. fick ta en tablett för att stoppa värkarna. läkaren sa att jag fick vara kvar om jag ville. men jag vill hem. fick med mig fler tabletter. på ctg-kurvan så hade jag tätta värkar. barnet mår bra.
ville bara skriva lite om dagen. orkar inte skriva allt. ska gå o vila lite nu.
men läkaren och barnmoskan trodde att han håller sig veckan ut där inne. får se da.

ricky o jag inne på förlossningsrummet
image151

2/5-08

det blev en underbar dag idag måste jag säga,
bokade bubbelpoolen på hotellet. så jag och ricky badade där 1 timme. med bastu.
hade bokat tid kl 15.00. gick därifrån 16.10 till hamnen och satte oss på rotundan och tog oss en varsin plankstek,
sen tog vi bussen hem. hoppade av i centrum gick in på ica handla hem lite gott. sen nu sitter man här. kom precis hem. så härligt. trodde man skulle bli mer sjuk men vart bara förskyld. =/ går väl över snart.
ne nu ska jag fortsätta mysa med pojken. ha en trevlig fredan =)

så mys
image148

ricky
image149

2/5-08

jahap.
så börjar man bli sjuk igen da. jävla skit. varför just NU?

1/5-08

så är det en ny månad. och tiden bara närmar sig tills vi får se våran bebis =)
igår var det inte alls en rolig dag.
började med att sussie ( rickys mamma) kom och skulle lämna pengar till oss från elin. hon fika här en stund.
vi pratade om rickys mormors man. (peter)  för han är jätte dårlig.
sussie åker härifrån vid 12. jag och ricky och nikita tar en promenad till centrum. så säger ricky - hoppas peter hinner träffa lucas innan han dör. 5 minuter senare ringer sussie och säger att han är död nu. han dog 10.00 30/4.
fyfan. va jobbigt. trodde aldrig att det skulle gå så snabbt. det var inte alls länge sen han va på fötterna och skojade som han alltid brukade. en jävligt rolig man de där. nu är han borta. nej ursh så det var ingen höjdare att fira valborg.
men vi gick i alla fall ner till muskan och kollade på när ida ( rickys lillasyster) tände på brasan.  träffade sussie och barnen ( syskonen) rickys morbror. morfar. sen drog vi hem. jag la mig i badet. sen så kollade vi på lite filmer,
har köpt 9 nya dvd-filmer. =)
hehe min pappa är bara fööör söt. han är så orolig jämt. han hade försökt ringa mig på mobilen och kom inte fram. ingen svarade här hemma. mickis hade med ringt. sen när han lyckades få tag på mig sa han direkt - VART ÄR DU? jag sa - Jag är i nynäs på bokia. han sa- fan du skämer ju livet ur oss. trodde det hade hänt nått.
han ringer varje dag och frågar hur jag mår och hur det är med magen =) han har fått nyckeln nu hem hit. så han kan ta nikita när det väl är dax.


nej nu ska jag ställa mig och göra iordning våran fläskfele vi ska äta.
ha de gott.

syster o jag
image146

Lilla Nikita
image147

RSS 2.0