Fakta om Pitbull

hade tänkt att ge lite fakta om hundrasen som jag har. ( pitbull )

Det är nämligen så att alla precis alla som inte har en Amerikansk pitbullterrier eller någon erfarenhet av rasen har blivit så påverkade av media och löpsedlar att de har en mängd av helt hemska uppfattningar om min hund och mitt ägarskap. Käkarna låser sig, Mördarhund, De blir galna när dom är vuxna, Bara kriminella har pitbull, Listan kan göras hur lång som helst.

Amerikansk pitbullterrier är otroligt lyhörda och känsliga för sin ägare. Höjer du rösten åt din pitbull så faller han eller hon ihop som ett korthus. Amerikansk pitbullterrier vill alltid vara sin ägare till lags och har ett enormt behov av att känna sig älskad och omtyckt.

Jag har aldrig träffat någon hundras som lär sig så snabbt men precis som de andra bull-raserna så måste en pitbull vara motiverad och tycka det är kul annars struntar han eller hon i det bara helt enkelt. . En Amerikansk pitbullterrier kan du helt enkelt lära vad som helst, dom gör allt du vill, bara du lyckas motivera dom.


Det är synd att vi som är seriösa sk. kamphunds ägare hela tiden ska få så mycket kritik mot våran ras

Som vanligt i media så är rubrikerna feta när en "kamphund" bitit en människa. Men när en Golden eller en Tax gjort det samma så har det inte samma nyhetsvärde, fast det är precis det som skulle behövas. OM det nu publiseras att tex en Golden bitit ser rubriken ut så här: Hund skadade pojke allvarligt. Medan ett annat löp ser ut så här: KAMPHUND slet pojke i stycken.
Jag förstår att man får en skev uppfattning om man bara använder media som källa för sin fakta, men med rätt inforamation och erfarenhet av rasen så får man en helt annan bild. Ni skeptiker, besök en familj som har en sk "Kamphund". Knacka helst inte utan kliv bara rätt in.Sen gör det samma hos en annan familj med en Schäfer så får ni se vilken hund som är snällast...

faktum är att mördarhunden är ett fantasifoster. liksom sagans styga varg. ingen riktig varg skulle ha svalg rödluvan. eftersom att en riktig varg skulle fly när den känner lykten av människor. dessutom så är en kamphund en sån som är tränade för att vara aggresiv mot andra hundar eller andra djur som hunden kunde slåss mot. inte människor. pitbullen har aldrig varit intresserade av att bita människor det är bara pågrund av missförstånd. feltolkning. och tyvärr fel sorts personer som gjort sitt bästa för att förstöra hundens image som har gjort att kamphundar har blivit offer för allmän hysteri.

se bara vad en pitbull gör när den har bestämt sig för att leka med ett träd att anse att hunden är farlig bara på grund av det. är som att säga - lastbilar borde tas bort från vägarna, eftersom att dom kan platta till vem som helst om en galning sitter bakom ratten. dessamma gäller för pitbulls. om det är en galning som håller i kopplet kan vad som helst hända. men om en normal person håller i kopplet kommer pitbullen även att gosa med en rånare. och låta alla barn den möter att klappa den. sammanfattningsvis så är pitbullen en av dom hundar som är minst aggresiva mot människor som andra hundar kan den dock lockas att gå emot sin natur för att glädja sin ägare. därför kan den även bli en "kamphund". men det gäller även pudlar, en sak är säker det skulle vara enklare med att få en pudel aggresiv eftersom att den är betydligt mer lättirriterad instabila till sättet och aggresiva mot folk. än pitbullen . men man är ju inte intresserad av att födda upp mördapudlar utan föredrar att födda upp pittbull / amstaff valpar för att dom har mer styrka. man vill ju ta bort rasen för att den kan bli (farlig ) det är som att säga - vi avskaffar knivar eftersom att någon då och då skär upp sin fru istället för frukostlimpan

låt oss glömma idiotiska myterna. käkarna låsser sig. så om vi låter nikita få göra nått som hon verkligen vill ha. så släpper inte hon utan svälter då ihjäl? då är det kostigt att hon ligger här brevid mig 3 år gammal och släpper på kommando.

Nikita som valp
image158

Nikita 3 mån
image159

image160

ricky och nikita
image161


Kommentarer
Postat av: ' CAROLIN

hon är jätte fin! och jätte snäll :) snart kommer lillebror! :D

2008-05-19 @ 12:12:50
URL: http://leosmamma.se
Postat av: Monica

Bra skrivet! Fy fan för folk med fördomar mot dessa fyrbenta underbara varelser. Vad vore livet utan hund... man får så mycket, ingen människa är så tacksam, trofast och full av kärlek som en hund. Ge en stor kram till Nikita från Loke!!!

Kram Monica

2008-05-19 @ 16:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0