29/1-08

så sitter man i gammla lägenheten igen. det är bara här vi har internet. skiit jobbigt. men vi har haft så mycke att göra.
idag va jag och pappa och handla. när vi kom hem så hade danne och ricky o pella fixat upp våran tvättmaskin och frysen i nya lägenheten. jätte skönt att allt e klart. nu är det bara städningen kvar i gammla.
aa men i alla fall. efter ett tag på elin upp och hälsa på. danne kom idag oxå han fråga om han fick vara hos oss nån dag. tror du inte faanskapet. tar med sig hela säng jäveln och datan och ställer de i barnrummet. han tar ju inte ,med sig sängen för att vara här i 1-2 dagar. suuuuck.
men på Lördag kommer mina småsyskon. ska vara barnvakt. så dom kommer att sova över dom med.
sussie rickys mamma. kom med en massa barnsaker till oss. allt möjligt.
i natt va det första natten vi sov i nya L. kändes så jävla skönt. eget rum.
så idag kom namnskylten upp på dörren.

jag igår kväll efter all städning. ( en anning sliten)

image35

28/1-08

idag vart det sovmorgon. vi gick upp 12.30. sen när jag hade gjort mig i ordning så ringde jag thea,
vi gick ut en promenad med hundarna. jätte fint väder det var idag. verkligen vårväder.
sen tog vi det bara ungt. käka middag. sen ringde monica vi pratade ett tag. sen fick vi nyckeln till nya lägenheten. vart överlycklig över att vi inte behövde vänta til fredag. sen vart det full rulle vi började ta dit en massa saker som man kan bära. jag är hel nöjd med lägenheten. verkligen. om man då har bott i en 1:a i 2 år så är en 3:a verkligen en stor skillnad.
nu på fredag kommer det att ta ca 2-4 veckor innan vi får telefonen och internet inkopplat till nya L. skit jobbigt.
men samtidigt kommer jag ha så mycke att göra att dagarna går fortare. På Torsdag ska jag till anna-lena. träffar henne 1 gång varannan vecka. allt har gått jätte bra hittils.
men gud vilken vilde jag har där inne =) otroligt. och sparkarna har blivit hårdare. men fortfarande lika mys.
hur kommer det sig att alla förlossningar jag ser så skriker alla?? =/  det måste faan vara överdrivet om man har bedövning och skit. eller?

ne gott folk nu ska jag och min älskling käka köttbullmacka med rödbetsallad och rostadlök. med sallad och gurka . chips och dip. Mmmm .

AA JUSTE iih. nu har jag fixat One tree Hill säsong 5 :O

Lite bilder


Thea och Nikita på Promenaden idag
image31

Raija på Promenaden

image32


Nikita på Promenaden
image29

Vårat nya Kök
image33

Vardagsrummet.

image34

23/1-08

Hallå.
idag sov jag till kl 15.30 skit jobbigt men skönt. hatar att sova så länge. men de va nog för att ricky inte va hemma. han va ju i skolan. men kom hem 15.30. sen va jag vaken ett tag och somna om. vakna igen 19.00. sen nu hela kvällen har jag packat och städata. ser ut som faan här asså. men tillhör ju flytten.
så i morron måste jag ringa telia och flytta bredbandet. och telefonen.
ringde el:en igår och sa att jag ville säga upp abonomanget. får väl hem papprena om de i morron.
så är det lite saker jag måste göra i nynäs i morron oxå.
skit tråkigt nu när man inte kan kolla mer på One tree hill. har redan sett om allting igen. aa innan jag kollade på säsong 4. funderar på att se alla säsonger av OC. har inte följt de på samma sätt. men visst har man sett en del.
jag vill ha Dawssons Creek på box. den finns men inte på svensk text..

haha faan va kul. nu mendans jag skrev så sparkade ( lucas) så ricky fick känna. det va första gången ricky kände sparkarna. =) så mys.
alltid när jag sitter eller ligger blir det ett jäkla liv där inne. men då måste jag sitta ett tag oxå.

nu börjar danne bli otålig. nu vill han komma och lana igen.  shit sista han va här lana dom i 7 veckor i rad.
ja våran lilla danne bor ju typ här. han åker hem 1 vecka och stannar här i flera jävla månader. så nu har ricky och danne bestämt att till nästa helg när vi flyttar ska danne komma och invigningslana hos oss. men jag måste ju säga att vi har för jävla roligt tillsammans asså.  han vill ha rollen som gudfar =) eller vad man säger

Min Älskling

image25

Danne och Älskling

image26

Danne och Ricky
image27

jag
image28

22/1-08

kan ju börja med att säga att det gick jätte bra igår när vi åkte till vårby gård. skrev kontraktet . så nu jävlar blire flytt den 1/2.
och nu har jag oxå kollat klart hela säsongen av one tree hill 4 =) det tog inte många dagar. 3 högst. helt galet. hur jäkla bra en serie kan vara.
nu känner man mer för varje dag hur gravid man är =) det sparkas och rör sig så mycke. jätte mysigt.
idag va jag och hälsa på pappsen en stund. sen körde han hem mig. sen nu har vi precis ätit. man känner sig ännu mer tjockare när man är mätt =)

På freda får vi möjligtvis besök av Herr Flångberg .(håkan) våran hero.. utan han hade ricky inte kunnat fortsätta skolan. csn krånglar som faan. så dagens ros till Flångberg.

ONE TREE HILL <3

image22

image23

Katastrof natt.

Hahah man kan faan inte ha mer otur asså som vi hade i natt. Mickis och jimmy ,johan kom igår kväll vi fika och. sen vid 00.00 så ville mickis visa att hon kunde köra bil. aa så jag ricky mickis jimmy gick ut till bilen mickis satte igång bilen och skulle köra ut på parkeringen. hon fick kärringstop och en bil kom bakom oss. GISSA vilka de kan vara. HMM. vem har sån jävla otur att just då va det snuten. dom stopa oss. mickis hoppar ut och sätter sej brevid mig och ricky i baksättet. jimmy hoppar från passaskerarsidan till förarsidan. 2 polisen kommer och drar en jävla ficklampa i ögonen på oss. frågar om vi tar droger och om vi hade druckit.  - NEJ jag e fan gravid. men jimmy fick blåsa. sen fråga dom om nån här va känd hos polisen sen tidigare. HAHHAHA eeeh ja. jimmy kom nyss ut från häktet och ricky har en hel del bakom sej. samma för jimmy. så dom tog våra personnummer så den andra polisen gick iväg och kollade upp oss. men han kom tillbaka och sa att ingen av oss var efterlysta och va rena.
dom fråga flera gånger varför mickis hoppade ut så snabbt och från förarsidan. mickis sa en annan sak . jimmy sa en annan.  så polisen börja skratta åt oss. men efter 20 minuter så fick jimmy tillbaka körkortet och vi fick åka.
efter det gick vi hem till oss och satte oss i köket och käkade glass och bara titta på varann. ingen kunde ju hålla sej för garv. men men. det kunde ha slutat MYCKE illa där asså.

bilder från igår INNAN vi vart stoppade.

image20

image21

17/1-08

händer inte så mycke just nu. mickis och jimmy är påväg hit från vällingby. tur att dom har bil annars skulle vi nog träffas mycke mer sällan. saknar min syster. =(

har några bilder att lägga in.

magen v 20

image17

min Nikita
image18

jag som liten

image19

17/1-08

Haha måste bara säga att alla som undrar vem Håkan är som skriven en massa komentarer. det är en gammal vän till mig. =)

Uppdate. . 16/1

Kom hem ungefär vid 17.00 ställde mig och laga mat sen har jag bara legat och kollat på One Tree Hill
asså jag bara säger det. ÄLSKAR den serien. har säsong 1-2-3-4 på dvd.
jag och elin kollade klart alla 3 säsonger på bara 1 vecka, nu har äntligen 4 kommit. självklart hade jag bokat den..
På måndag åker jag och min socialsekreterare till vårbygård. jag ska skriva kontrakt på lägenheten vi ska flytta till.
min socialsek. .  följer bara med som stöd eftersom att jag har svårt att åka komunalt ensam


jag har inte alla svar . MEN. det har inte du heller. så sluta se ner på mig när jag vet vad jag säger. sluta säg hur jag mår. när jag vet vad jag känner. det var inte så här jag trodde det skulle bli. men det får gå..  för det är mitt liv.
jag ska springa genom eld, jag ska vandra på glas. jag kommer krypa tusen mil. för ett bättre liv.

vissa är kvar där dom stått. men jag går bara vidare mot ett bättre liv!!!
vart går du???


16/1-08

blev väckt av att telefonen ringde. det var hyräsvärden. hon berättade att vi fick lägenheten som vi titta på igår och vi flyttar den 1 feb. här går det undan. =) jätte fin är lägenheten helt nyrenoverad. ny spis nya tapetter, nya golv. jag är hel nöjd.
igår kväll så levde det loppan i magen på mig. guud så mysigt det är när det sparkas och känner det lilla livet där inne.

ska ut med hunden och äta frukost skriver mer när jag kommer hem från nynäs.
ha de bra =)

15/1-08

Ricky missade skolan i morse. för vi vaknade inte förren 10.00.  men men det är ju 1 dag i morgon oxå.
idag ska vi kolla på en lägenheten. här i området. fast en större 79 Kvm.
Mickis (syster) hade fått papper hem från tingsrätten idag. säger bara - nu jävla åker du dit ditt as.
fick papper hem från södertälje idag. att jag ska vara där den 25:e . tyckte det var lite konstigt för jag har ju precis varit där. men jag ska tydligen till gyn.mottagningen. så jag ringde dit och frågade vad det handlade om. för dom hade fått remiss från gyn. i nynäs. men det var om mina cystor. men vi kom överäns om att jag ska dit efter förlossningen på en undersökning.
pappa var här idag och hälsade på. guud så glad nikita blir. hon ler som bara den. ibland blir hon så glad att hon kissar lite på golvet. =) sötnosen.
i morgon ska jag täffa min läkare. har goda nyheter till han. har inte börjat med mina tabletter . och känner att jag behöver inte de. jag börjar bli bättre . =) underbart. jag är hemma ensam på dagarna. jag går ut med nikita ensam. åker till nynäs själv. faan nu blir det bara bättre.
så nää gumman jag knarkar inte tabletter. synd va?

troligtvis kommer Thea o raija till nynäs i helgen så då ska nikita o raija få leka lite =)
nikita saknar sin kompis.
Monica och Loke har ju oxå flyttat så det blir lite ensamt för nikita. =(

ha d bra!

magen V 20
image16

Så jävla sant.

"Hetsjakten på sjuka har gått för långt"

"Det är skottpengar på alla jävlar som faller utanför ramen"


Fjärde rikets frontsoldater heter Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Civila offer i detta inbördeskrig är sjuka, arbetslösa, mjältsjuka och ledsna medmänniskor som inte orkar ta den där striden, som inte orkar förklara sin utsatthet, sin sjukdom, eller sin sorgsenhet.

Det har blivit skottpengar på alla jävlar som envisas med att falla utanför ramen. Stryk ska de asen ha. Och stryk får de. För att orka vara sjuk i dag måste du vara frisk.


Jag känner människor som nekats sjukskrivning när en anhörig gått bort, när deras barn har dött i för tidig födsel, när de själva kan visa upp sönderskurna handleder, när de är så långt ner i skiten att de på yttersta allvar funderar på döden som en tänkbar utväg.

Försäkingskassan kommer garanterat inte att svara på den här texten. För FK kommenterar inte enskilda fall. Problemet med en sådan hållning är ju att vi alla är enskilda fall. Ett system är uppbyggt av hundratusentals enskilda fall och att vägra tala om ett enda av dessa är fegt, karaktärslöst och väldigt billigt.

Det är väldigt lätt att blanda ihop korten i den här debatten. Men ett kort ligger redan och det är hur vi ser på våra medmänniskor. Och klimatet hårdnar: från att man är tvungen att lägga lämpligt kreditkort ( inte vilka kort som helst går bra) när man checkar in på hotell, för att " man inte ska tömma minibaren och bara springa därifrån", till att vi med en bödels brist på empati i varje läge tycks misstro våra medmänniskor.


Är man sjuk så fuskar man. Frågan vi borde ställa oss; vart leder en sådan människosyn i förlängningen? Borde vi inte istället vrida hela siktet åt ett annat håll; borde vi inte respektera människor och särskilt sådana som hamnat snett, blivit sjuka, hamnat i djup sorg, eller förlorat sitt barn?

Varför är det inte helt obegripligt att bete sig som FK gör mot massor av människor? Varför får detta krig mot landets egna medborgare bara fortgå och fortgå utan att någon sätter ner foten och gör något?


För grejen är den: att det en dag i en inte allt för avlägsen framtid kan vara DU som rasar genom ditt eget bräckliga skydd, det kan vara DU som i desperation vänder dig till FK eftersom din sorg svept undan benen för dig, öppnat en lucka i golvet, har skjutit i sank allt det du trodde skulle hålla dig uppe och då är det DU som är utlämnad till en krigförande armes godtyckliga utlåtande.

Det är så det känns för många människor i det här landet. Och det är människor som inte kan, orkar eller vet hur man höjer rösten, vilka rättigheter de har. I mina mörkaste stunder tror jag att FK och den nya regeringen har detta som en del i planen; svaga, tysta, sjuka och sorgsna människor orkar sällan höja rösten.
 

Hoppet återvänder ändå när jag läser att ordföranden för Försäkringskassan, Inger Efraimsson, avgår för att hon tycker förtrycket mot de sjuka gått för långt.

Där är vi alltså: chefen för hela projektet; översten i kriget tycker kriget är för blodigt och väljer att avgå. För det ska hon ha all heder. Men vad ställer det dig, som med egna ögon ser vad som pågår. Vilken dom kommer eftervärlden ha över dig som vet vad som sker men inte gör något åt det.


Jag vill inte bli en av dem. Därför skriver jag det här.


13/1-08

så är min ögonsten hemma igen. pappa kom nyss och lämna henne. man blir så glad över att se Nikita.
I morse vakna vi kl 10. käka frulle sen så va det så fint väder så vi gick en promenad bara jag och ricky. jätte skönt.
jätte härligt väder det va idag. längtar till den 25:e då åker vi till Ikea och köper ny soffa och ny säng och en massa annat. Älskar att handla hem saker. Diskmaskin får vi hem oxå.
så har vi kommit på ett namn tillsammans till den lilla där inne. Lukas Ricky Borgtröm =) visst låter det gulligt. jag gillar det. och ricky med. men man vet inte, det kan ändras fort.
det är många som undrar hur det kommer att gå med Nikita och en bebis i familjen. men jag ska tala om för er att varken jag eller ricky är oroliga över det. Nikita anpassar sig så jävla lätt. hon älskar barn. det handlar bara om att vi måste forsätta ge henne den uppmärksamhet som hon alltid fått. det kommer inte bli några problem som helst.
så ska jag lägga upp lite bilder från när vi var på Disney On Ice den 6/1 .
jätte mysigt va det. alla som känner mig vet ju att jag är den Disney fantast. så det var verkligen en kul grej.
pappa madde barnen jag mickis ricky va det som åkte. vi fick biljetterna i julklapp.
nu ska jag gå och laga lite mat va det tänkt.
ha de bra!!

image12


image13

image14

image15

12/1-08

Var hos anna-lena i Torsdags tog nytt blodprov och fick pissa igen. fortfarande ser allt jätte bra ut. haha jag frågade anna-lena om jag verkligen e så frisk som det står i papprena. jajamensan. det r nog bara hjärnspökerna som inbilar sig att jag inte skulle vara det. blodtrycket var på 134/78. mitt blodsocker hade minskat till 5.7.
sist hade jag lite högt på 6.6. har gått upp 2 kg sen vecka 10.

i morse gick jag och ricky upp kl.9 käka frulle. sen satte jag i gång tvättmaskinen. började diska, och bytte sängkläder. pappa ringde igår och fråga om han fick låna Nikita tills söndag. självklart. så han var nyss här och hämta henne. haha , inte första gången pappa vill ha henne. han verkligen älskar den hunden. för 1 ½ år sen så stor bråka vi pga hundrasen. han såg verkligen bara fel hos dom. han ville aldrig befata sig med min Nikita. haaa. eller hur. idag kan han inte vara utan henne. han berömer mig varje gång hur jag verkligen har lyckats med den där hunden. jag är verkligen stolt. med tanken på att det är våran första hund.

ne nu ska jag gå och äta lunch. hej.

image10


10/1-08

God morgon,
sitter här i min ensamhet Ricky började skolan igår. så han kommer inte hem förren 15.30 om dagarna. känns tungt, men det går bra. har ju min Nikita. 14.30 ska jag till anna-lena ( BM ) hon ska kolla på papprena från södertälje. sen ska vi kolla mitt blodsocker och blocdtryck. efter det ska jag hem till pappa. dom ville se på Ul-bilderna. =) .
Nu är det inte långt kvar. shit vad fort det går. redan halva tiden. det är så mysigt jag har nu börjat känna av rörelser i magen :D.
det svåra med allt det här är ju namn till den lilla pojken. jag funderar på Liam. Leon. William. Isaac. Noah. Lukas.
men ricky tycker inte om nått. ricky har kollat igenom alla möjliga namn. men hittar inget.
GAAAH jätte svårt.

ne nu ska jag ta och få i mig lite frulle.

UL på södertälje

igår var jag och ricky på¨UL i södertälje. jätte bra gick det. men gud vilken upplevelse. Hon såg direkt att det var en pojke vi väntade =) han är 18 cm lång och väger 300 g. det går så fort. allt såg jätte bra ut. 2 ben 2 armar 2 ögon. 2 hjärnhalvor.  hjärtat såg fint ut.  det var förta gången för ricky oxå att få se sin son. han är jätte glad.
är jätte glad över att jag får ha kvar anna-lena. hon har slutat i nynäs och blivit flyttad till södertälje. så hon kommer jobba extra när hon ska ha mig här i nynäs. känns så bra.
så troligtvis om 1 månad flyttar vi till en 3:a =) och varken jag eller ricky har nu rökt på 5 månader ;)


image9

RSS 2.0